Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη γκαράζ στο σπίτι που μένουμε

Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη γκαράζ στο σπίτι που μένουμε

Ίσως κάποια χρόνια πριν η ύπαρξη γκαράζ να θεωρούνταν πολυτέλεια, τα τελευταία χρόνια όμως είναι αναγκαιότητα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις που οι περιοχές είναι πολύ πυκνοκατοικημένες και οι θέσεις πάρκινγκ δυσεύρετες. Είτε πρόκειται για πολυκατοικία, είτε για μονοκατοικία η ύπαρξη γκαράζ δίνει άλλη αξία στην καθημερινότητά σας αλλά και στο ακίνητο που μένουμε. Ας δούμε όμως τα πιο σημαντικά οφέλη:

Παρέχει ασφάλεια στον οδηγό

Αναμφισβήτητα το να παρκάρετε σε δικό σας χώρο parking προσφέρει σε εσάς και σε όλους όσους χρησιμοποιούν τα οχήματα, πολύ μεγάλη ασφάλεια, αφού θα παρκάρετε σε έναν χώρο ελεγχόμενο και προστατευμένο από οποιοδήποτε κίνδυνο. Με την αύξηση της εγκληματικότητας, το να έχει κάποιος να παρκάρει σε δικό του χώρο είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα.

Προστατεύει την επένδυση που έχετε κάνει για  το όχημά σας

Ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό ή φθηνό είναι ένα αυτοκίνητο για τον καθέναν από εσάς σίγουρα είναι κάτι που έχετε επενδύσει και δεν θα θέλατε να διακινδυνεύει η ασφάλειά του. Τα φαινόμενα κλοπών και βανδαλισμών δυστυχώς είναι καθημερινά και δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που καρδιοχτυπούν για την ασφάλεια των οχημάτων τους.

Όμως πέρα από αυτούς τους κινδύνους  και ανεξάρτητα από το πόσο αφοσιωμένοι  ιδιοκτήτες  είστε, ο χρόνος και τα στοιχεία της φύσης θα αρχίσουν να δείχνουν τον φθορά που μπορούν να επιφέρουν στα οχήματα. Για αυτό και η επιλογή για τις πόρτες γκαράζ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Η βροχή, το χιόνι και ο πάγος θα επιταχύνουν τη διαδικασία σκουριάς. Το αλάτι της θάλασσας είναι επίσης πολύ κακό για το αμάξωμα των οχημάτων. Ακόμη και η δροσιά ή ένας ελαφρύς παγετός στο αυτοκίνητο θα προκαλέσουν κάποιες ζημιές που σίγουρα σε ένα καλά προστατευμένο γκαράζ θα είχαν αποφευχθεί. Η υπερβολική ζέστη καθιστά πολύ άβολη την είσοδο σε ένα όχημα που είναι σταθμευμένο στον ήλιο. Οι υψηλές  θερμοκρασίες μπορούν επίσης να επιταχύνουν τις βλάβες του οχήματός σας.

Το χαλάζι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, είναι ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες. Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί επίσης πρόωρη εξασθένιση των χρωμάτων του οχήματος και των χρωμάτων του εσωτερικού.

Τα περιττώματα των πτηνών και η έκθεση σε στοιχεία που μεταφέρονται με τον αέρα όπως η σκόνη, η βρωμιά και η γύρη θα επηρεάσουν επίσης τα οχήματα. Οι βλαβερές συνέπειες των παραγόντων που σχετίζονται με τον καιρό θα πρέπει να είναι αρκετές για να κάνουν τη στάθμευση σε γκαράζ απαραίτητη!

Άνεση

Είναι πολύ βολικό να έχετε παρκάρει μέσα στο ίδιο σας στο σπίτι και να μην εκτίθεστε στα καιρικά φαινόμενα. Είτε μιλάμε για το καλοκαίρι είτε για τον χειμώνα δεν υπάρχει τίποτα βολικότερο από το να έχετε παρκάρει στο πάρκινγκ σας και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε καθόλου  για τη μετακίνησή σας.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού σε ψυχρότερες περιοχές θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το τεράστιο πλεονέκτημα της στάθμευσης σε γκαράζ όταν έρθει το χιόνι. Τα καλυμμένα οχήματά σας δεν θα χρειαστούν σωρούς χιονιού να καθαριστούν από πάνω τους και θα ζεσταθούν επίσης πιο γρήγορα. Αυτά τα οφέλη θα εξοικονομήσουν μικρό χρόνο μεμονωμένα, αλλά αθροιστικά θα εξοικονομηθούν πολλές ώρες που σίγουρα θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε με πολύ καλύτερο τρόπο.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν μένετε σε θερμές ή ψυχρές περιοχές, σε πυκνοκατοικημένες ή αραιοκατοικημένες  η ύπαρξη γκαράζ στο σπίτι που μένετε μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει. Το αυτοκίνητο έχει γίνει πια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας και της ζωής  και πρέπει και αυτό να προστατεύεται με κάθε τρόπο.

Ένα σπίτι με γκαράζ είναι πάντα η πρώτη επιλογή σε όσους θέλουν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν ένα σπίτι και όχι άδικα αφού σε αντίθετη περίπτωση η καθημερινός αγώνας χώρου στάθμευσης κοντά στο σπίτι κάνει τη ζωή εξαιρετικά αγχωτική και δύσκολη.