Μπομπονιέρες βάπτισης για κορίτσια - Τι θέματα να διαλέξω

Μπομπονιέρες βάπτισης για κορίτσια – Τι θέματα να διαλέξω

Η βάφτιση ενός μωρού αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και χαρμόσυνο γεγονός για την οικογένεια και για τους καλεσμένους. Μία καλά οργανωμένη τελετή βάφτισης, θα ομορφύνει περισσότερο εκείνη την μέρα και θα παραμείνει αξέχαστη σε όλους. Εάν πλησιάζει η μέρα που θα βαφτίσετε την κορούλα σας και αγχώνεστε γιατί δεν μπορείτε να διαλέξετε θέμα για τις μπομπονιέρες, ξεκινήστε την ανάγνωση του κειμένου.

Γιατί οι καλεσμένοι λαμβάνουν μπομπονιέρα

Η προσφορά μιας μπομπονιέρας στους καλεσμένους είναι ένα όμορφο έθιμο που ξεκίνησε πριν από αιώνες και διατηρείται έως σήμερα. Ο βασιλιάς της Γαλλίας, ο Λουδοβίκος, συνήθιζε να δωρίζει στους καλεσμένους του ένα μικρό κρυστάλλινο κουτί με καραμέλες. Στα γαλλικά, οι καραμέλες ονομάζονται ‘bon-bon” και το κουτί το ονόμασε ‘bobonierre”, δηλαδή ‘δοχείο για καραμέλες’. Το ίδιο έκαναν αργότερα και οι αριστοκράτες, όπου έδιναν γλυκά σε βαφτίσεις, γεννήσεις και γάμους.

Τότε τις δημιουργούσαν από χρυσό, πορσελάνη και διάφορους πολύτιμους λίθους, γι αυτό μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να τις προσφέρουν. Στις μέρες μας, χαρίζεται στους καλεσμένους ως ένδειξη εκτίμησης για την παρουσία τους. Επίσης, χρησιμεύει και ως ενθύμιο αυτής της ξεχωριστής στιγμής που έζησαν. Για να διαλέξετε τις ιδανικές “μπομπονιέρες βάπτισης κορίτσι“, πριν από το θέμα πρέπει να διαλέξετε το είδος μπομπονιέρας που θέλετε.

Τα είδη της μπομπονιέρας βάφτισης:

Στην αγορά, βρίσκονται αρκετά είδη μπομπονιερών και αυτό ίσως κάνει πιο δύσκολη την επιλογή τους.  Τα πιο συνηθισμένα είναι τα ακόλουθα:

Κουτάκια μπομπονιέρες:

το κουτί μπορεί να είναι ξύλινο, χάρτινο, μεταλλικό και σε διάφορα χρώματα. Εάν επιλέξετε το συγκεκριμένο είδος μπομπονιέρας, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπρελόκ ή μαγνητάκια με το θέμα της βάφτισης που θα επιλέξετε.

Μπομπονιέρες – πουγκιά:

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για τα πουγκιά, όπως βαμβακερά, λινάτσα, γάζα κλπ. Τα κουφέτα τυλιγμένα σε τούλι μπαίνουν μέσα στο πουγκί και το εξωτερικό του μπορεί να διακοσμηθεί με ένα μπρελόκ ή ένα μαγνητάκι.

Μπομπονιέρες – δωροτσαντάκια:

Τα παιδιά που θα παραβρεθούν στην βάφτιση, θα ενθουσιαστούν με την συγκεκριμένη μπομπονιέρα. Πρόκειται για σακίδια πλάτης και μέσα σε αυτά, εκτός από τα κουφέτα υπάρχουν μικρά δωράκια, όπως ξυλομπογιές, μερικές ασπρόμαυρες σελίδες ζωγραφικής κλπ.

Μπομπονιέρες – σουβέρ

από γυαλί, ξύλο, μάρμαρο κλπ.

Εικόνες αγίων:

Αρκετοί γονείς αποφασίζουν την μέρα της βάφτισης να προσφέρουν στους καλεσμένους εικόνες της Παναγίας, του Χριστού ή μίας αγίας ή ενός αγίου. Οι εικόνες μπορεί να είναι ξύλινες ή γυάλινες.

Πώς να επιλέξετε θέμα μπομπονιέρας από το όνομα του μωρού

Πολλοί γονείς κατά την διάρκεια των προετοιμασιών της βάπτισης, προβληματίζονται για την επιλογή του θέματος. Το θέμα που θα διαλέξετε, θα πρωταγωνιστεί σε κάθε λεπτομέρεια της τελετής: στα προσκλητήρια της βάπτισης, στο στολισμό της εκκλησίας, στα μαρτυρικά, στις μπομπονιέρες, στα γλυκά που θα μοιραστούν στο τέλος του μυστηρίου και στο χώρο της δεξίωσης.

Για να αποφασίσετε πιο εύκολα το θέμα για την βάφτιση της κόρης σας, αναρωτηθείτε μήπως το ίδιο το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα μπορούσε να γίνει το θέμα σας.  Για παράδειγμα, αν θα ονομαστεί Πασχαλία, ένα όμορφο θέμα για μπομπονιέρες θα ήταν μωβ πουγκιά διακοσμημένα με άνθη πασχαλιάς. Ή αν ονομαστεί Μαργαρίτα ή Τριανταφυλλιά, ιδανικό θέμα για τις μπομπονιέρες και γενικά για όλη την βάφτιση θα ήταν τα λουλούδια. Ακόμη και αν βαφτιστεί Ουρανία, το ουράνιο τόξο θα ήταν εξαιρετικό ως θέμα.

Επιλογή θέματος με βάση τις προτιμήσεις του παιδιού:

Αν το όνομα του παιδιού δεν είναι κατάλληλο για θέμα βάφτισης, εξετάστε τις προτιμήσεις του παιδιού σας. Σκεφτείτε το παραμύθι που του αρέσει να του διαβάζετε περισσότερο για να κοιμηθεί, όπως η «Κοκκινοσκουφίτσα», η «Χιονάτη», η «Αλίκη στην Χώρα των θαυμάτων» κλπ. Στις μπομπονιέρες θα υπάρχει η ηρωίδα του αγαπημένου του παραμυθιού.

Αν η κόρη σας αγαπάει τους ήρωες παιδικών ταινιών, σκεφτείτε την πιθανότητα να έχετε ως θέμα στις μπομπονιέρες την Minnie, την Tinkerbell, την Elsa ή την Anna από την ταινία “Frozen”.

Επιλογή θέματος με βάση τις δικές προτιμήσεις

Αν πάλι, το μωρό σας δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, σκεφτείτε τι αγαπάτε εσείς. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας χρώματα και φτιάξτε τις δικές σας χειροποίητες μπομπονιέρες. Δεν είναι πολύ δύσκολο, πάρτε πουγκιά ή κουτάκια, κορδέλες, κορδόνια και διάφορα μικρά διακοσμητικά στα χρώματα που σας αρέσουν και με λίγη προσπάθεια θα φτιάξετε DIY μπομπονιέρες που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.

Αν σας αρέσει το πλέξιμο, σκεφτείτε και την πιθανότητα να πλέξετε κάτι που θα στολίσει την μπομπονιέρα στα χρώματα που έχετε επιλέξει. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα για τις βαφτίσεις κοριτσιών είναι το ροζ, το μωβ, το λιλά, το κίτρινο, το πορτοκαλί, το βεραμάν, το κόκκινο και το φούξια.

Άλλες προτάσεις για θέμα στις μπομπονιέρες

Αν ακόμα δεν έχετε καταλήξει στο θέμα που θα προτιμήσετε, ίσως σας αρέσει κάποιο από τα παρακάτω:

  • Γοργόνα: Οι μπομπονιέρες θα μπορούσαν να έχουν διακοσμητικά όπως αστερίες, κοχύλια κλπ.
  • Παγωτό: ιδανικό θέμα εάν η βάφτιση πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι,
  • Νεράιδα,
  • Μπαλαρίνα,
  • Αερόστατο,
  • Καρδιά,
  • Hello kitty,
  • Μονόκερος,
  • Flamingo,
  • Κύκνος: Το συγκεκριμένο πτηνό συμβολίζει την υπομονή, την πίστη και την μεταμόρφωση και θα μετατρέψει την βάφτιση σε ένα όμορφο παραμύθι, εάν το επιλέξετε ως θέμα.

Ανακεφαλαιώνοντας, έχει μεγάλη σημασία να επιλέξετε συνετά τις μπομπονιέρες της βάφτισης. Ελπίζουμε να σας βοήθησαν οι προηγούμενες γραμμές και να αποφασίσατε το θέμα που θα έχει η βάφτιση της κόρης σας.